Policija na farmi Jovanjica kod Stare Pazove zaplenila 4,5 tone marihuane, devet uhapšenih 1Foto: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je danas saopštilo da su njegovi pripadnici po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal našli na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenili su 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen je P.K., odgovorno lice firme „Jovanjica“ u čijem vlasništvu je to poljoprivredno dobro.

Osumnjičen je da je bio vodja organizovane kriminalne grupe koja se bavila gajenjem marihuane.

Zbog istog krivičnog dela, kao članovi grupe, uhapšeni su zaposleni u firmi „Jovanjica“ M.Z. (39), Ž.V. (55), H.S. (37), J.B. (43), Ž.P. (25), B V. (35), M.B. (37) i H.P. (40).

Policija je za još jednom osobom raspisala potragu.

Protiv osumnjičenog P.K. je podneta i krivična prijave zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave jer je policija kod njega našla falsifikovanu službenu legitimaciju.

Protiv vozača automobila u kojem je bio P.K, podneta je prekršajna prijava jer je vozilo, „bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom mimo zakona“.

Pretresom prostorija firme „Jovanjica“ nađeni su i jedan pištolj i jedan revolver, zbog čega će protiv P.K. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Povodom današnje policijske zaplene marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ kod Stare Pazove, direktor Policije Vladimir Rebić je pozvao da se obustavi „iznošenje paušalnih i netačnih informacija o radu policije zarad političkih ciljeva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari