Policija ne saopštava koliko je nelegalnog oružja predato u Bujanovcu i Preševu 1Pretnja pištoljem u Vranju. Foto:MUP

Na području Pčinjskog okruga u akciji „Predaj oružje“, od 8. maja do danas, predato je više od 1.600 komada oružja, više od 47.000 komada municije i više od 200 minsko-eksplozivnih sredstava – rekao je našem portalu Stanko Aleksić, službenik policijske stanice Bujanovac, javio je portal Bujanovačke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane, koji to do sada nisu učinili, da iskoriste mogućnost i predaju oružje nadležnoj policijskoj upravi ili najbližoj policijskoj stanici do 30. juna.

-Ovim putem apelujem na građane da budu odgovorni i predaju sve vrste automatskog oružja, kao i svakog drugog, minske i eksplozivne naprave, kao i delove oružja i municiju – rekao je Aleksić, za portal Bujanovačke.

Građani osim ličnog dolaska u policijsku stanicu, po rečima Aleksića, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i zahtevati da policijski službenici dođu na adresu vlasnika i preuzmu oružje i municiju, bez ikakvog dokazivanja porekla oružja, bez ostavljanja ličnih podataka i bez krvivične, pravne ili prekršajne odgovornosti.

-Pored toga, pozivamo i one građane koji nisu nakon smrti vlasnika oružja isto predali da u ovom roku do 30. juna predaju, bez ikakve odgovornosti i posledica – dodaje Aleksić.Oružje u nelegalnom posedu građani do 30. juna mogu bez ikakvih posledica predati svakog dana od 7 do 19 časova.Portal prenosi da „još uvek nisu dobile odgovor koliko je komada oružja predato u PS Bujanovac i PS Preševo“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari