Policija pojačava kontrolu saobraćaja tokom praznika 1Foto: Beta/MUP

Saobraćajna policija će od 21. aprila do 3. maja sprovoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kako bi se tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika, kad se na putevima u Srbiji očekuje povećan broj vozila, očuvala bezbednost na putevima, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja – prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje, a zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, kontroisaće se i oni.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači brzinu kretanja, kontrolisaće se i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas.

Kako je istaknuto u saopštenju, u 2021. godini, za tri praznična dana, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 10, a povređeno 300 osoba, a vožnja pod dejstvom alkohola je najčešći faktor nastanka nezgoda tokom praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari