(FOTO) Policija je „sklonila”, iako je uredno prijavila protest: Radica Dimitrijević već treći dan štrajkuje glađu ispred suda u Požarevcu 1Foto: Privatna arhiva

 

Požarevljanka Radica Dimitrijević već treći dan štrajkuje ispred zgrade Suda zbog višegodišnjeg imovinskog spora. Iako je protest prijavila policiji, po njenim rečima patrola je prekjuče pokušala da je na silu skloni sa lokacije na kojoj protestuje.

– Dvojica policajaca su na silu pokušala da me uvedu u maricu i pri tom su mi povredili ruku. Pojavila se i doktorka iz Hitne pomoći koja mi je na brzinu pregledala rame i ruku i videla otoke ali mi u tom trenutku nije dala uput za bolnicu, već tek kasnije, jednom od policajaca. Odveli su me sa opaskom da se drsko ponašam u policijsku stanicu gde su me držali 40 minuta, kaže ona za Danas.

Po njenim rečima, tek kada je ruka počela neizdrživo da je boli policija ju je odvela do Hitne pomoći.

– Odvezli su me do Hitne pomoći gde me je pregledala doktorka koja je konstatovala da „nema nekih vidljivih promena” što je u nalazu i napisala. Dobila sam uput za ortoprediju u bolnici gde me je takođe odvezla policija. Ortoped me je upitao: „Šta mi se desilo? I, zbog čega sam u pratnji policije?”, kao da ja sa dve štake mogu da se opirem, još uvek je u šoku naša sagovornica.

Snimili su je na rendgenu.

– I tu je zapisano da nemam vidljivih povreda ali meni ruka i daje otiče, ističe ona.

Radica Dimitrijević je jutros podnela pismeni zahtev požarevačkoj policiji da joj dostave imena policajaca koji su u sredu intervenisali, pošto usmeno nisu hteli da joj daju, kako bi mogla da podnese prijavu protiv njih.

– U okolini mesta gde protestujem postoje kamere i jasno može da se pogleda snimak ko je od njih intervenisao, podseća ona.

Da podsetimo, kao što je Danas već više puta pisao zbog imovinskog spora koji traje već punih 13 godina Požarevljanka Radica Dimitrijević, od srede, 20. maja je ponovo započela štrajk glađu pred zgradom Suda. Ona će protestvovati pred ovom ustanovom svakog radnog dana od 8 do 15 sati, tokom radnog vremena u Sudu.

Ona je već više puta protestvovala i štrajkovala glađu ispred Skupštine grada u Požarevcu prošlog proleća od marta puna tri meseca. Bila je rešena da na taj način okonča trinaestogodišnji spor oko lokala za koji je tada dala 32.500 evra a koji joj je oduzet i dodeljen drugom vlasniku dok je firma kojoj dala novac bankrotirala i navodno sa tim više nema nikave veze.

Njena porodica je pre 13 godina dala 32.500 evra za lokal koji je bio u zgradi koju su gradili privatni investitori. Firma je otišla u stečaj.

(FOTO) Policija je „sklonila”, iako je uredno prijavila protest: Radica Dimitrijević već treći dan štrajkuje glađu ispred suda u Požarevcu 4
Transparent kojim Radica Dimitrijević nosi za vreme štrajka glađu Foto: Privatna arhiva

Tokom ovih 13 godina, kao što je Danas izveštavao, ona je više puta štrajkovala ne samo u svom gradu Požarevcu već i po dva puta ispred Vlade Srbije i Narodne skupštine, 2016. i 2019. godine.

– Ali, firma je koja je tada bila investitor već 11 godina je nelikvidna, navodi ona.

Čitav tok svoje višegodišnje borbe Radica Dimitrijević uredno objavljuje na svom fejsbuk profilu ali kako nam kaže – odmah ga hakuju te je i „tu potpuno nemoćna”.

Još pre šest godina protestvujući ispred Narodne skupštine Radica Dimitrijević je pripretila da će spaliti člansku kartu Srpske napredne stranke.

Prošle godine, 27. marta ju je demonstrativno isekla na pola. Ona je za taj čin odabrala dan kada je u svojoj predizbornoj kampanji Aleksandar Vučić došao u požarevačku Halu sportova. Ali, nije joj tada dozvoljeno da to učini pred njim. Bila je sprečena da sa svojim transparentom o korupciji u Požarevcu uopšte pojavi pred predsednikom.

Štrajkovala je prošle godine puna tri meseca ispred Skupštine grada. Svoj protest prekinula je prošle godine, zbog operacije i tromesečnog postoperativnog perioda.

I sada ne odustaje i svakodnevno protestuje ispred zgrade požarevačkog suda sa celokupnom dokemnatcijom svog slučaja i transparentom na kome piše „Štrajk – Svaka država ima mafiju – a, naša mafija ima državu – Odavde počinje!”. I, završava se.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari