Policija u Boru stanje javne bezbednosti u februaru ocenjuje kao povoljno 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Stanje javne bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava u Boru, uzimajući u obzir osnovne pokazatelje, može se oceniti povoljno tokom februara meseca 2024. Godine, ocenjuju iz PU Bor.

Kako se u saopštenju navodi, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Boru, registrovano je ukupno 110 krivičnih dela (sedište Policijske uprave – 47, Policijska stanica Negotin – 30, Policijska stanica Kladovo – 23, dok je najmanji broj krivičnih dela registrovan na području Policijske stanice Majdanpek – 10), što predstavlja povećanje ukupnog broja krivičnih dela za 18 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine (93).

“Od ukupnog broja krivičnih dela, 53 izvršena su od strane poznatog izvršioca, 44 od strane nepoznatih izvršioca, a u 13 slučaja izvršioci krivičnih dela uhvaćeni su na delu. Operativnim radom policijskih službenika rasvetljeno je 34 krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, odnosno 77 odsto. Iz oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 101, privrednog kriminaliteta 7, visokotehnološkog i ekološkog kriminaliteta po jedno krivično delo. Najveći broj izvršenih krivičnih dela je iz oblasti imovinskih delikata. Na području Policijske uprave u Boru, tokom februara meseca nije bilo registrovanih krivičnih dela Teško ubistvo, Ubistvo i Ubistvo u pokušaju”, ističu iz PU Bor.

Kako kažu, od strane policijskih službenika preduzete su sve mere na otkrivanju i zapleni narkotika. Realizovana je jedna zaplena opojnih droga kojom prilikom je zaplenjeno je 99 grama kokaina.

“Registrovano je 19 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira (sedište Policijske uprave – 9, Policijska stanica Negotin – 6 i Policijska stanica Majdanpek – 4). Nije bilo narušavanja javnog reda u većem obimu, kao ni zabrana javnih okupljanja. Broj prekršaja protiv javnog reda i mira u februaru mesecu je neznatno veći u odnosu na isti mesec prethodne godine (15)”, kažu.

U toku februara meseca 2024. godine, održana su 8 javnih okupljanja, na kojima je bilo prisutno 720 lica. Nije bilo neprijavljenih, zabranjenih i prekinutih skupova.

“U toku februara 2024. godine dogodile su se 24 saobraćajne nezgode, od kojih je 14 sa materijalnom štetom i 10 sa nastradalim licima, dok poginulih lica nije bilo. U saobraćajnim nezgodama sedam lica zadobilo je teške telesne povrede, dok je lakše povređeno 10 lica. Aktivnostima policijskih službenika otkriveno je i sankcionisano 1.516 prekršaja”, navode iz PU Bor.

Prema njihovim rečima, faktori koji su najčešće uticali na izazivanje saobraćajnih nezgoda su: pogrešno izvođenje radnji u saobraćaju od strane vozača, preduzimanje nepromišljenih radnji od strane vozača, propusti vozača zbog neiskustva, neprimerenog i nepropisnog ponašanja i dr.

“Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sa količinom preko 1,2 promila, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i odbijanja alkotestiranja, prema 13 vozača primenjena je mera zadržavanja”, napominju.

Takođe ističu, da je tokom meseca februara realizovano 93 naredbi nadležnih sudova i drugih državnih organa, 16 poternica i uhapšeno je 14 lica. Realizovano je 19 potraga za licima. Izvršeno je 6.309 provera identiteta lica, pruženo 11 policijskih pomoći državnim organima i organizacijama, izvršene su 242 bezbednosne provere.

U toku februara 2024. godine, izdata je 1.264 biometrijska lična karta, 457 putnih isprava, 1.178 vozačkih dozvola i 897 saobraćajnih dozvola.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari