Policija u Kraljevu uhapsila jednu osobu a za drugom traga: Naplatili radove za subvencionisanu PVC stolariju, pa ih nisu izveli 1Foto: Z. S. M.

Policija u Kraljevu uhapsila je S.B. (22) iz tog grada i traga za još jednom osobom, zbog sumnje da su naplatili radove ugradnje PVC stolarije od više korisnika u iznosu od 1,3 miliona dinara, ali da oni nisu izvedeni.

Sumnja se da je S.B. kao odgovorno lice firme „Exprespvc“ iz Kraljeva zaključila ugovore o sufinansiranju mera energetske sanacije sa Gradom Kraljevom i 15 korisnika subvencija, po kom se to privredno društvo obavezalo da izvede radove na isporuci i ugradnji stolarije.

Četrdesetosmogodišnjak za kojim se traga, kao drugo odgovorno lice tog privrednog društva je, kako se sumnja, naveo korisnike subvencija da firmi „Exprespvc“ na ime isporuke i ugradnje nove PVC stolarije uplate 1.320.478 dinara.

S.B. i 48-godišnji muškarac se sumnjiče da su novac podigli sa tekućeg računa te firme i iskoristili za sopstvene potrebe.

Osumnjičenoj S.B. je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari