Policija identifikovala muškarca osumnjičenog da je pretio Janjiću i Ćosiću 1Foto: MUP (arhivska fotografija)

Policija je inentifikovala i privela četrdesetdevetogodišnjeg muškarca za koga se sumnja da je Draganu Janjiću, glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta, uputio SMS poruku u kojoj je, između ostalog, naveo – „ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena“, saopštio je MUP.

MUP navodi da je osumnjičeni nakon privođenja rekao da Janjića poznaje dugo, da su prijatelji i da mu nije pretio, već upozoravao šta može da se dogodi.

Policija je, kako dodaje MUP u saopštenju, o svemu obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se o navedenom dostavi izveštaj nadležnom tužiocu, radi odluke o daljem postupanju.

„Sumnja se da je ovaj četrdesetdevetogodišnji muškarac 18. marta ove godine zvao i direktora televizije „N1“ Jugoslava Ćosića kome se predstavio kao službenik Vlade SAD i od njega tražio „dokaze da je napad na Novom Zelandu povezan sa Srbijom ili će mu biti uskraćen ulazak u SAD“. Policija ga je ovim povodom privela i sa njim obavila razgovorom o čemu je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo kome je dostavljen izveštaj povodom ovog događaja“, ističe se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari