Policija zaplenila pola tone kokaina na ulasku u Srbiju 1Foto: Shutterstock/David Huamani Bedoya

ANB, u saradnji sa kolegama u Srbiji, proverava kompaniju „Rojal Šped” čije je sedište u Bandićima, a u čijem je kamionu navodno pronađen milionski tovar droge.

Srpska policija uhapsila je lokalnog građanina Miroslava Đurića iz Loznice, koji ima registrovanu firmu u Danilovgradu, a na graničnom prelazu Gostun na graničnom prelazu Gostun pronašla oko 500 kilograma kokaina, saznaju „Vijesti“ u Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore.

ANB, u saradnji sa kolegama u Srbiji, proverava firmu „Rojal šped” čije je sedište u Bandićima, a u čijem je kamionu – cisterni (DG-AT053), kako je rečeno „Vijestima”, pronađeno pola tone kokaina.

Trenutno se vrše operativne provere i cisterna je odvezena na precizno vaganje tereta, saznaju „Vijesti“.

Kamion je zaustavljen na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Gostun, a prema prvim podacima sumnja se da ima najmanje pola tone narkotika, pišu Vijesti.

Kamion je, kaže sagovornik „Vijesti“, u Crnu Goru ušao 4. marta kada je isporučio gas za kompaniju „Petrol“.

U registru Privrednog suda, 2. juna 2021. godine osnovano je preduzeće „Rojal šped“ za drumski teretni saobraćaj, sa ukupnim kapitalom od 1 evro, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić, nastanjen u Danilovgradu.

Preduzeće je prošle godine imalo mali promet, sudeći po finansijskom izveštaju dostavljenom Upravi prihoda i carina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari