Policija zaustavljala vozila sa KM tablicama na ulazu u Severnu Mitrovicu 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Saobraćajna patrola Kosovske policije danas je u prepodnevnim časovima na ulazu u severnu Kosovsku Mitrovicu počela da zaustavlja automobile sa KM tablicama, ne dozvoljavajući im ulaz u grad, a vozačima su takav postupak objašnjavali da su u „pitanju nelegalne tablice i da nemaju prava više da voze takve automobile“, prenosi Kosovo onlajn.

Pošto se formirala kolona automobila i kada su građani počeli da se okupljaju, patrola saobraćajne policije se posle 15 minuta udaljila u pravcu južne Kosovske Mitrovice, a svi sa automobilima sa KM tablicama mogli su nesmetano da uđu u severni deo grada.

Proteklih dana, na prelazima Jarinje i Brnjak, policija je zaustavila vozače sa KM tablicama uz najave da neće moći da voze takve automobile.

Nedavno se oglasio i specijalni savetnik Stejt departmenta Derek Šole, koji je izjavio da bi „odluka kosovskih vlasti da ne dozvole ulazak automobila sa tablicama KM, a kojima je registracija produžena od decembra prošle godine, mogla da dovede do krize i da nije u skladu sa dogovorom postignutim u Briselu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari