Policijski pritisci na aktiviste Inicijative za Požegu 1Blokada kod Požege i Kosjerića/Foto: Privatna arhiva

Ativisti Inicijative za Požegu su, tokom dana, bili izloženi pritiscima policije koja ih je odvraćala od učešća u današnjoj blokadi puta od tog grada do Kosjerića, u mestu Pesak.

Danasu je rečeno u Inicijativi za Požegu da je policija kontaktirala petoro članova tog udruženja građana.

Na vrata  stana dolazili su kod njih dvoje i rekli im da „oni rade svoj posao“ i da im je „dužnost da upozore da je protivzakonito to što se organizuje“, a troje su pozivali telefonom i saopštavali im iste „poruke“.

„Mi nismo organizatori. Jasno je navedeno, u svim našim saopštenjima, da smo se odazvali pozivu na iskazivanje građanske neposlušnosti. Svaki protestni skup, koji smo mi organizovali uredno smo prijavljivali. Ovaj nismo organizovali i zbog toga nismo imali šta da prijavljujemo“, kazao je za Danas Bogdan V. Radovanović iz Inicijative za Požegu.

 

On je poručio da „pripadnici MUP-a ne bi trebalo da pozivaju građane na privatne brojeve telefona i da dolaze na adrese stanova aktivista tog udruženja sa upozoravajućim napomenama“.

„Ipak, to nas nije zastrašilo, ni pokolebalo, već smo i danas bili uz svoj narod, tokom opravdane građanske neposlušnosti i odazvali se pozivu za pravednu borbu protiv represije nad životnom sredinom i zdravim razumom“, naveo je za Danas Bogdan V. Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari