Politički monoteizam

Ostavite komentar


  1. Trideset godina života u SFRJ odnosno SR Srbiji naspram trideset godina života u SRJ odnosno Republici Srbiji.
    Moral naspram nemorala.
    Ponos naspram srama.
    Život naspram poniženja.
    Uspon naspram sunovrata.
    Stvaralaštvo naspram rušilaštva.
    Zarada naspram pljačke.
    Ljudi naspram politike
    Svaki segment života i stvaralaštva u okvirima društva doživeo je krah, sveden na održanje, odnosno opstanak.

    1. Srbi vole da uzmu tudje, da maznu. To je priznavao i „otac nacije“ D. Cosic. Razlog je sto smo kao i Rusi i kao drugi istocni Sloveni iz kmetovskih opanaka uskocili u 20. vek. Pa se ni drzava ni zakon ni institucije ne dozivljavaju kao svoje, vec nesto tudje, nametnuto, sto nas sprecava u gorepomenutom „snalazenju’. Zbog toga su nam, paradoksalno, bili bolji vladari cvrste ruke poput M. Obrenovica ili Broza koga spominjete. Ili Putina kod Rusa, da im druge vladare ne spominjem. Jer se demokratija i visestranacje dozivljava kao anarhija i poziv na gepanje. Zbog toga zelim da aktuelna vlast, kakva bila, potraje. Jer iza ugla cekaju Djilas i ekipica da razvuku sve ono sto je preostalo. Zato gradjani i nisu za visepartijsli sistem kao ni proteste – znaju u sta se to pretvorilo. Na srecu nam je sansa u ulazenju u drustvo jacih i modernijih, sa sopstvenim cvrstim pravilima, zvalo se to EU ili slicno, sto ce opet biti varijanta vladavine cvrstom rukom.

      1. Da ova vlast potraje?! Ja se iskreno nadam da nisi bot nego samo blesav. A deluje mi ipak ovo drugo, jer je analiza u prvom delu komentara manje više korektna

        1. Jel’ da, nije prijatno kada se dodje do savremene politike. Uveren sam da osim spomenutih apetita za gepanje deo opozicije predvodjen Djilasom nema potrebne kapacitete za politicare koji bi uspesno vodili narod i drzavu. Tu su brojni faktori, da ne nabrajam.

      2. …pa i mafija ima cvrsta pravila…??!! I aktuelne vlasti takodje,odstupe od pravila…Eto vam slucaj Dijane Hrkalovic…?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.