Pomen žrtvama beogradske tragedije u četvrtak i petak u Kragujevcu na Đačkom trgu kod Prve gimanzije 1Foto: Z. S. M.

 

Na Đačkom trgu u Kragujevcu, ispred Prve gimnazije večeras u 18 sati održaće se pomen žrtvama jučerašnje tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”.

Poziv za održavanje pomena i paljenje sveća za sve nastradale u Beogradu poslat je Kragujevčanima sa Fejsbuk stranice mismokragujevac.rs.

– Juče je stala Srbija, juče smo svi zaćutali, juče smo svi pali na ispitu. Pokažimo da smo ljudi, da u nama ima empatije, kako se ova tragedija nikada više ne bi ponovila Kragujevčanke i Kragujevčani izađimo na Đački trg u 18 časova i u tišini upalimo sveće za stradale, stoji u pozivu mismokragujevac.rs.

Sve manifestacije povodom Dana grada – Đurđevdana u Kragujevcu otkazane su zbog Dana žalosti.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, uputio je juče telegram saučešća gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, porodicama stradalih učenika i zaposlenih u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”.

Ogranak Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije iz Kragujevca najavio je okupljanje svojih članova  za sutra, petak, 5. maj u 11 sati na Đačkom trgu gde će održati pomen nastradalima u jučerašnjoj tragediji u Beogradu i paljenje sveća a potom i šetnju do centra grada i Pešačke zone „Kod krsta”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Sve vesti u vezi sa tragedijom na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari