Pomoć GIZ-a užičkim ustanovama socijalne zaštite 1Užice Foto: Nenad Kovačević

Nemačka organizacija za saradnju i razvoj (GIZ) je obezbedila zaštitnu opremu za ustanove socijalne zaštite u Užicu, kako bi se zaštitili zaposleni i korisnici usluga tih ustanova, tokom ponovnog povećanja broja zaraženih korona virusom.

Donacija se, navedeno je u saopštenju, uručuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata 2.778 pari rukavica, 2.778 zaštitnih maski, 105 vizira, 99 litara dezinficijenata i 13 beskontaktnih toplomera.

„Veoma je važno da zaposleni u socijalnoj zaštiti i jedinicama lokalne samouprave imaju odgovarajuću zaštitnu opremu, kako bi podržali osetljive društvene grupe tokom epidemije. S obzirom na to da su osetljive društvene grupe izložene i većem riziku zaraze virusom kovid 19, naš projekat nastavlja saradnju sa gradovima i opštinama, a podrška u vidu zaštitne opreme je jedan primer toga“, izjavio je Markus Majer, vođa projekta.

Podrška Užicu je deo obimnije podrške GIZ-a, kojom je obuhvaćeno 18 gradova i opština, pa će, od 16. do 20. novembra, biti uručeno ukupno 50.000 pari rukavica, 50.000 maski, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinficijenata i 230 beskontaktnih toplomera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari