– U holu zgrade Skupštine grada juče je postavljena reljefna tabla i posebni zvučni uređaji, koji će omogućiti slepim i slabovidim osobama da se informišu o tome gde se nalaze pojedine kancelarije i odeljenja u tom zdanju. Vrednost opreme je 164.000 dinara. Užice je jedan od pet gradova u Srbiji koje je dobilo tu opremu za koju je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku uložilo ukupno milio

 – U holu zgrade Skupštine grada juče je postavljena reljefna tabla i posebni zvučni uređaji, koji će omogućiti slepim i slabovidim osobama da se informišu o tome gde se nalaze pojedine kancelarije i odeljenja u tom zdanju. Vrednost opreme je 164.000 dinara.

Užice je jedan od pet gradova u Srbiji koje je dobilo tu opremu za koju je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku uložilo ukupno milion dinara, rekla je Jelena Kotević, predstavnica tog ministarstva.

Ona je dodala da će Ministarstvo za rad i socijalna pitanja nastaviti sa sličnim projektima i istakla da će biti uklonjene i arhitektonske barijere ispred javnih ustanova, kako bi se omogućio prilaz osobama sa telesnim invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari