Pomoćnici gradonačelnika Novog Pazara nezakonito postavljeni 1foto (grad Novi Pazar) : Nihat Biševac

Pomoćnici novopazarskog gradonačelnika Nihad Hasanović i Dejan Kulundžić, nezakonito su postavljeni na te funkcije.

To je, prošlog septembra, utvrdio upravni inspektor Milan Stišić, koji je gradonačelniku Nihatu Biševcu predložio da svoje pomoćnike postavi u skladu sa odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Na osnovu predloga upravnog inspektora, gradonačelnik Biševac ima dve mogućnosti, da donese rešenje o stalnom radu dvojice svojih pomoćnika da trajanja svog mandata ili da ih razreši sa tih funkcija.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da su Hasanović i Kulundžić, na mesta pomoćnika gradonačelnika, postavljeni u septembru 2020. godine, sa jednom trećinom radnog vremena.

“U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbegavanje njegove primene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim predlozima, doneću odgovarajuća rešenja”, rekao je, za Danas, novopazarski gradonačelnik Biševac.

Obojica pomoćnika su predsednici u svojim partijama i obavljaju direktorske funkcije.

Nihad Hasanović je predsednuk vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP) i direktor je Poljoprivredno stručne savetodavne službe (PSSS) u Novom Pazaru. Dejan Kulundžić je predsednik Gradskog odbora SPS i direktor OŠ „Bratstvo“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari