Imenovani novi pomoćnici gradonačelnika Novog Pazara 1Foto: Gradska uprava Novi Pazar

Novopazarski gradonačelnik, Nihat Biševac, imenovao je dva svoja nova pomoćmika, Salbina Karišika i Marka Slavkovića.

Novopazarski gradonačelnik, Nihat Biševac, imenovao je dva svoja nova pomoćmika, Salbina Karišika i Marka Slavkovića.

Karišik je pomoćnik za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu, a Slavković za prerađivačku industriju, trgovinu, građevinarstvo i saobraćaj.

Obojica na nova radna mesta dolaze iz redova zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Karišik, master ekonomije, radio je u Gradskom odeljenju za budžet i finansije, a pre toga, bio je zaposlen u nekoliko bankarskih filijala u ovom gradu.

Slavković je diplomirani pravnik. Poslednjih osam godina je na čelu Odeljenja za opštu upravu, a ranije je radio u Službi besplatne pravne pomoći i u Gradskom pravobranilaštvu.

Njih dvojica su, na tim funkcijama zamenili Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića, koje je gradonačelnik Biševac smenio u februaru ove godine.

Smenjeni su po nalogu Upravne inspekcije Ministarstva državne i lokalne samouprave, koja je, u septembru prošle godine, utvrdila da su Hasanović i Kulundžić nezakonito postavljeni na te funkcije.

Osim što su bili pomoćnici gradonačelnika, Hasanović je direktor Poljoprivredne stručne savetodavne službe PSSS), a Kukundžić je direktor OŠ „Bratstvo“.

Hasanović je i predsednik vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP), a njegov kolega Gradskog odbora SPS.

Novopazatski gradonačelnik ima pet pomoćmika. Osim, dvjice novopostavljenih, u kabinetu su još ekonomista Ervin Čašić pomoćnik za energetiku i zaštitu životne sredine. Pravnik Ensar Škrijelj je zadužem za obnovljive izvore energije i koordinaciju rada javnih preduzeća i posao sociologa Tarika Rupića su međunarodni odnosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari