Biševac i Marinković ostaju čelnici Novog Pazara 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Nihad Biševac i u narednom periodu biće gradonačelnik Novog Pazara, a na staroj poziciji ostaje i njegov zamenik Vladimir Marinković.

Tako je, posle višesatnog zasedanja, sa prekidima, odlučila je vladajuća većina, na današnjem, zasedanju Skupštine grada.

Diplomiranom ekonomisti Biševcu biće ovo treći mandat na mestu gradonačelnika.

Kadar Sandžačke demokratske partije (SDP) i nosilac liste te partije na poslednjim lokalnim izborima, novopazarski gradonačelnik je od 2016. godine.

Biševac je rođen 1964. u Novom Pazaru. Pre izbora za gradonačelnika bio je profesor u Ekonomsko-trgovinskoj školi, direktor Sportskog saveza Novog Pazara i direktor Filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ).

Njegov izbor pokušala je da ospori odbornica Stranke pravde i pomirenja (SPP), tvrdeći da je za dva mandata „Novi Pazar ruiniran i nije uradio ništa kako bi poboljšao život građana“.

Vladajuća većina je odbila takve kvalifikacije, nabrajajući šta je, u proteklih osam godina, urađeno u ovom gradu: potpuna rekonstrukcija dve osnovne škole, rekonstruisane magistralne saobraćajnice prema Tutinu i Raški, izgrađeni nova toplana na biomasu i sportska infrastruktura, formirana Komunalna milicija, počela izgradnja i nadogradnja Opšte bolnice za budući kliničko-bolnički centar…

Novi-stari novopazarski gradonačelnik je, nakon izbora, rekao je da su, u prethodnom periodu, bila rekordna ulaganja u zdravstvo, obrazovanje, turizam, kanalizacionu i vodovodnu mrežu i putnu infratsrukturu.

– Zbog toga je ovaj grad postao mnogo bolje mesto za život. To je pokazao i popis stanovništva, jer je Novi Pazar grad koji raste i u koji se ljudi doseljavaju. Treba još da se radi, her za deset godina ne mogu da se reše stogodišnji problemi – porućio je Biševac i za naredni period najavio nova velika ulaganja u započete i u planirane projekte.

Slede nova ulaganja u putnu infrastrukturu, izgradnju puta do Duge Poljane, izgradnja brze saobraćajnice do Kraljeva, završerak uzgradnje i opremanje Inovativnog „Smart cyti cntra“, završetak izgradnje i otvaranje dečijeg vrtića „Naše dete“ i rekonstrukcija ostalih vrtića PU „Mladost“, izgradnja Omladinskog centra, završetak dalekovoda od Kraljeva i izgradnja novih trafostanica.

Diplomirani pravnik, kadar SNS, Vladimir Marinković, i u narednom periodu, biće zamenik novopazarskog gradonačelnika.

Biće mu to drugi mandat na funkciji zamenika gradonačelnika, na koju je prvi put izabran u novembru 2021.godine.

Rođen je 1977. godine u Novom Pazaru. Pravni fakultet završio je u Beogradu. Pre dolaska u gradsku upravu, bio je zaposlen u banci i u pravnoj službi „JKP „Gradska čistoća“, gde je bio i v.d. zamenika direktora, v.d. direktora JKP „Gradska toplana“ bio je od decembra 2018.godine do prelaska na mesto zamenika gradonačelnika.

Većina u lokalnom parlamentu, na današnjoj sednici, izabrala je i devetošlano Gradsko veće, u kojem 6 predstavnika ima SDP i tri SNS-SPS.

U radu prve sednice novog saziva fradskog parlamenta nisu učestvovali odbornici SDA Sandžaka.

Oni su sednicu napustili posle odbijanja skupštinske većine da njihove predloge uvrsti u dnevni red.

Tražili su da se danas ne biraju gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća, da se ponište sve odluke Privremenog organa, da se formiraju prelazni organi u gradskoj upravi do odluke Ustavnog suda poižalbi o neregularnostiima na lokalnim izborima, 17.decembra.

Zahtevali su i da se u dnevni red uvrsti rasprava o formiranju posebnih komisija, jednu za proveru biračkog spiska i drugu za peticiju građana kojom se traži osnivanje stomatološke ambulante za osobe sa invaliditetom i da jedan projekat sufinansiranja medijskih sadržaja može da dobije najviše 25 odsto sredstava od ukupno opredeljenog novca za te namene.

Kad je vladajuća većina odbila sve te predloge, opozicioni dbornici SDA Sandžaka su napustili sednicu, jer ne žele da učestvuju u nelegalnom radu Skupštine grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari