Italijanska kompanija Pompea Spa u svom pogonu „Modital“ u Zrenjaninu zaposlila je tokom prethodna dva meseca 120 radnika, a krajem marta preko otvorenog konkursa do posla je došlo još 40 radnica. Ovde je trenutno zaposleno 360 radnika, a kada za pola godine počne sa radom novi pogon farbare, u koji je uloženo osam miliona evra, biće to šansa za nova zapošljavanja.


– Otvaranje novih radnih mesta omogućeno je zahvaljujući proširenju pogona fiksiranja čarapa i ručnog šivenja hulahop čarapa. Dodata su i tri stola za ručno pakovanje, na kojima se radi u tri smene što je dobro za naš posao – kaže Aleksandra Jakšić, direktorka sektora za ljudske resurse u „Moditalu“.

Prema njenim rečima, u industrijskoj zoni Bagljaš uskoro će početi gradnja još jedne hale u kojoj će biti smešteni magacini i jedan deo pogona za šivenje. Kada farbara počne da radi punim kapacitetom, stvoriće se uslovi da Zrenjanin postane glavni logistički centar za distribuciju gotovih proizvoda ove italijanske firme. U Pompeinim pogonima u Zrenjaninu i Brusu tada će biti zaposleno ukupno hiljadu radnika, kažu u upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari