"Ponosna kartica" i za užičke roditelje 1

Posle nekoliko lokalnih samouprava i Užice se pridružilo projektu čačanskog Pokreta za decu „Tri plus“ za podršku porodicama sa troje i više dece.

Roditelji troje i više dece, od kojih je bar jedno maloletno, dobiće „Ponosne kartice – Cena minus za tri plus“ kojima će moći da ostvare popuste na plaćanje proizvoda i usluga. To je omogućeno ugovorom koji su potpisali Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, i Vladica Milosavljević, predsednik čačanskog Pokreta za decu „Tri plus“.

Podela kartica biće organizovana 10. aprila od 12 do 16 časova u Narodnom pozorištu Užice, a roditelji koji ne budu na spisku moće će tada da se prijave, dok će oni koji ne budu mogli da dođu, kartice moći da preuzmu u matičnoj službi.

– Demografski izazovi su prioritet Užica i ideju Pokreta „Tri plus“ odmah smo prihvatili, jer želimo da oko 1.000 porodica sa troje i više dece, koliko ih ima u gradu, ostvare uštede, ali i da budu primer onima koji razmišljaju o trećem detetu, rekao je gradonačelnik Petković.

On je dodao da će se gradsko rukovodstvo potruditi da uključi u tu akciju javna preduzeća i ustanove, te da vlasnici kartica mogu da računaju na velike popuste u javnom saobraćaju, korišćenju gradskog bazena i klizališta, usluga Narodnog pozorišta i Narodne biblioteke. – Vremenom ćemo unapređivati akciju, ali najvažnije je da smo je pokrenuli, poručio je Petković.

Navodeći da je cilj akcije poboljšanje demografskih prilika u zemlji, Vladica Gavrilović je podetio na to je 2016. godine rođeno najmanje dece u poslednjih sto godina u Srbiji.

– Projekat pokazuje kako bi Srbija trebalo da izgleda, jer smo uspeli da ujedinimo lokalne samouprave, privredna društva i porodice sa troje i više dece. Naša procena je da da će karticom svaka porodica u proseku uštedeti najmanje 1.000 evra godišnje, naveo je Gavrilović i zahvalio se užičkim firmama koje su odobrile popuste .

Zoran Milovanović, koordinator akcije u Užicu, saopštio je da je popuste ponudilo 66 privrednih društava i da je dogovoreno potpisivanje ugovora sa još dvadesetak firmi.

Prva takva kartica je uručena Branki Irkić, majci osmoro dece i predstavnici porodične firme koja se pridružila akciji, koja se zahvalila Gradu Užicu i Pokretu „Tri plus“ na pomoći porodicama da, kako je rekla, „deci omoguće lepše i lakše detinjstvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari