Ponovo bez Paraćinaca u Skupštini Srbije 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Paraćin je jedina pomoravska opština koja neće imati predstavnika u novom sazivu Skupštine Srbije.

Kako prenosi portal Centralmedia Paraćinci su bez predstavnika u najvišem zakonodavnom telu punu deceniju, od 2012. godine, ako se ne računaju parlamentarni izbori koje je opozicija bojkotovala 2021.

U novom sazivu parlamenta Jagodina će imati četvoro, a Ćuprija, Svilajnac i Depotovac po jednog poslanika.

Vučić u Paraćinu vidi protivnika za ceo život, oseća patološku mržnju. Nije došao u Paraćin nego u turističko naselje Sisevac. Građani se trezne polako, ali trebaće im mnogo vremena. Paraćin stagnira pod SNS i pretvara se u neku Babušnicu, istakao je predsednik Alternativnog parlamenta građana Milan Ilić.

On je dodao da je Paraćin značajan grad koji se nalazi na tri putna koridora, kao i na energetskom, a da imaju dvojicu koordinatora SNS, koji nisu Paraćinci već povremeno dolaze u grad.

– Nijedna odluka se ne donosi bez njih. Paraćin je protektorak SNS. Predsednik Vladimir Milićević i predsednica Skupštine Slavica Stojanović su kao lutke. Oni su kao neka vlast za neobaveštene. Prave masku ljudima iz Beograda kojima je Paraćin važan samo pred izbore i za porez. Paraćin nikada nije bio na nižim granama od 1945, zaključuje Ilić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari