Ponovo dojava o bombama u Prištini 1Foto: RTK (arhiva)

Nakon jučerašnje lažne dojave o postavljenoj u Rektoratu Univerziteta u Prištini, danas je dojavljeno da je ekplozivna naprava postavljena u osnovnoj školi „Dževdet Doda“ u ovom gradu, potvrđeno je za „Kallxo“. Nakon istrage kosovska policija je saopštila da je i ova dojava – lažna.

Dojava o bombi u ovoj osnovnoj školi stigla je mejlom, poput dojava koje prethodnim nedelja stižu na mejl adrese osnovnih škola u gradovima širom Srbije.

Kako piše KoSSev, na licu mesta je izašla hitna pomoć, dok su građani evakuisani iz zgrade škole.

Policija je napustila prostorije škole nakon što nije pronađena nijedna eksplozivna naprava, prenela je prištinska Koha.

Danas je gotovo istovremeno kad i OŠ „Dževdet Doda“ dojava stigla i niškoj gimnaziji „Bora Stanković“ i Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beograd.

Poslednjih nedelja dojave su sve češće u Srbiji, ali su se dešavale i u Crnoj Gori, gde su krajem aprila anonimne poruke o postavljenim bombama stigle na mejl adrese više od 40 škola u Crnoj Gori. Potom iz Uprave policije saopšteno da su dojave bile lažne, te da ove škole mogu da nastave sa radom. Dojave su i kasnije bile primetne u Crno Gori, ali i u Rumuniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari