Ponovo gori deponija u Staroj Pazovi, nadležni da reaguju 1Smetilište u Staroj Pazovi Foto: Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine"

Smetlište – deponija u Staroj Pazovi našla se ponovo u plamenu i veliki oblaci dima prepunog štetnih materija direknto se emituju u vazduh. O samom sastavu štetnih materija teško je govoriti, jer se na smetlištu-deponiji nalazi mešani komunalni otpad, saopštilo je Udruženje“Inženjeri zaštite životne sredine“.

Kako navode, ovo je samo jedan u nizu dokaza da je stanje u oblasti zaštite životne sredine katastrofalno i da se neodgovornost i nemar u ovoj oblasti nastavlja tolerisati.

„Ovakav vid zagađenja direktno ugrožava zdravlje građana i sa praksom neodgovornog upravljanja otpadom se mora prekinuti“, ističu „Inženjeri zaštite životne sredine“. 

Zahtevaju od nadležnog Ministarstva zaštite životne sredine, Pokrajinske Vlade, Načelnika Sremskog okruga, predstavnika lokalne samouprave u Staroj Pazovi da hitno učine sve da se zaustavi trovanje građana i ugasi požar na smetlištu-deponiji u Staroj Pazovi, kao i da reše problem odlaganja komunalnog otpada kako bi se sprečila pojava novih požara i zagađenja.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari