Ponovo odloženo suđenje za ubistvo u Sjenici 1Foto: S. N.

Prošlo je više od dve godine, od ubistva Edina Hamidovića (48), u Sjenici, a suđenje još nije počelo pred novopazarskim Višim sudom.

Za ubistvo, počinjeno u avgustu 2021.godine, optužen je Emrah Latović (28), iz Sjenice. Pripremno ročište, u tom procesu, ponovo je odloženo i novo zakazano za 19.oktobar. Kao razlog za odlaganje navedena je bolest branioca jednog od optuženih.

Protiv Latovića, Više tužilaštvo u Novom Pazaru, prošle godine u septembru, podiglo je optužnicu, kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo. Odmaha nakon pucnjave, pobegao je u nepoznatom pravcu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a prošlog oktobra doneta je odluka da mu se sudi u odsustvu.

Optužnicom su još obuhvaćeni D.M. i R.Đ., obojica iz Sjenice, zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Njih dvojica su pomogli Latoviću da, preko granice sa Crnom Gorom, napusti Srbiju.

Latović je, u avgustu 2021.godine, u centru Sjenice, sa četiri metka, teško ranio Hamidovića, koji je, od zadobijenih povreda, nekoliko dana kasnije preminuo u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Ubijeni je bio član Stranke pravde i pomirenja (SPP) i na Facebook pokrenuo je stranicu „Sjeničke novine“, gde su objavljivani tekstovi o nezakonitim radnjama lokalne vlasti u toj opštini. Poznavaoci prilika tvrde da su, upravo, ti napisi bili razlog za ubistvo.

Pripremno ročište je još nekoliko puta odlagano iz raznih razloga. Jednom je odloženo i kada je novopazarski Viši sud zatražio od Vrhovnog kasacionog suda da predmet dodeli nekom drugom sudu, „radi neutralisanja pritisaka u ovom postupku“. Zahtev je odbijen i postupak je vraćen pred Viši sud u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari