Koalicija Za evropsku Vrnjačku Banju – Boris Tadićna ponovljenim lokalnim izborima u Vrnjačkoj Banji osvojila je 10 od 25 odborničkih mandata, rečeno je u opštinskoj izbornoj komisiji. Izbori su ponovljeni jer je Vlada Srbije uvela privremene mere u Vrnjačkoj Banji pošto organi vlasti nisu formirani u zakonskom roku posle izbora 11. maja.

Umesto 11 odborničkih mandata koliko je osvojila na izborima održanim 9. novembra, koalicija Za evropsku Vrnjačku Banju dobila je deset, a jedno je pripalo Pokretu socijalista Nikola Trifunović.

Koaliciju Za evropsku Vrnjačku Banju čine Demokratska stranka, G17 plus, Srpski pokret obnove i Pokret veterana. Prema dosadašnjim izbornim rezultatima, grupa građana Napred Srbijo – Tomislav Nikolićosvojila je četiri odbornička mesta, a Nova Srbija – Rodoljub Džamićtri. Po dva odbornička mesta osvojili su Jedinstvena Srbija – Dragan MarkovićPalma, Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica i grupa građana Banja je zakon, dok je jedan mandat pripao grupi građana Pokret za promene – Dragan Stefanović, saopšteno je na pres konferenciji Opštinske izborne komisije u Vrnjačkoj Banji. Na izbornim listama 12 stranaka i grupa građana bilo je 259 kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari