Popisano pet odsto domaćinstava u Kragujevcu 1Foto: Stefana Savić

Prema nezvaničnim podacima, koje je saopštila Gradska uprava, za prva tri dana popisa evidentirano je 5 odsto stanova i domaćinstava na teritoriji Kragujevca, uključujući i naseljena mesta na seoskom području.

Popis stanovništa započeo je u subotu, 1. oktobra, a svi popisivači, koji su angažovani na obavljanju popisnih radnji na teritoriji grada, započeli su svoj posao u naseljima koja su im dodeljena od strane opštinskih koordinatora.

U narednim danima očekuje se intenziviranje popisnih radnji u odnosu na vikend, naročito zbog činjenice da se najveći broj popisivača prvi put susreće sa aktivnostima vezanim za Popis stanovništva.

Popisna komisija obrazovana za teritoriju grada Kragujevca organizovala je svakodnevo dežurstvo u periodu trajanja Popisa, u vremenu od 8.00 do 20.00 časova, kada građani pozivom na telefonski broj 0602340277 mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za Popis.

Građani se mogu informisati i pozivom na Info centar Republičkog zavoda za statistiku 0800 444005. Pozivi ka Info centru su besplatni i dostupni sa teritorije cele Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari