AMSS: Odroni i poplave ugrozili saobraćaj, najteže na području Kraljeva, Čačka, Mladenovca, Novog Pazara i Jagodine 1Foto: Beta/AP Photo/Marjan Vucetic

Na brojnim putevima u Srbiji poplave i odroni ugrozili su saobraćaj pa je vozačima neophodan oprez, a najteže je na području Kraljeva, Čačka, Mladenovca, Novog Pazara i Jagodine, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

U većem delu zemlje očekuje se poboljšanje vremena i stabilizacija uslova u saobraćaju na svim putnim pravcima, ali AMSS upozorava na moguće nanose zemlje i kamena na mestima na kojima su se reke izlile iz korita.

Odrona ima na području Majdanpeka, Kučeva, Kraljeva, Kruševca, Ovčar Banje i uz prekide saobraćaja kojih je zbog toga bilo do sada, očekuju se i narednih dana učestalo pa je poseban oprez potreban na putevima kroz useke i klisure u brdovitim predelima.

U toku su radovi na brojnim deonicama i na snazi su izmene u režimu saobraćaja, a prema najavi AMSS-a sutra od 7.00 do 17.00 zbog asfaltiranja kolovoza biće zatvoren put Kokin Brod – Pribojska Banja; alternativni put je preko Bistrice i Priboja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja vozila na putničkim terminalima, dok kamioni čekaju na izlazu iz zemlje na Horgošu tri sata, a na Batrovcima dva sata, saopštio je AMSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari