Poplavljen Hiruški blok Kliničkog centra u Kragujevcu, zbrinjavaju se samo urgentna stanja (FOTO, VIDEO) 1Foto: Grad Kragujevac

 

Noćas, usled obilnih kišnih padavina, poplavljen je podrumski prostor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac u Hirurškom bloku sa odeljenjem Sterilizacije, u zgradi RH centra, podrumski prostor Klinike za pedijatriju i zgrada Ekonomsko- finansijske službe.

Ekipe radnika UKC Kragujevac, u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećima, od noćas intenzivno rade na otklanjanju posledica poplava, ali će zdravstvena ustanova danas raditi po vanrednom režimu rada, što podrazumeva zbrinjavanje samo urgentnih stanja, kažu iz kragujevačkog Kliničkog centra.

Po njihovim rečima, ukoliko u narednim danima ne bude novih obilnih padavina, očekuju da će od ponedeljka, 19. juna UKC redovno funkcionisati.

Od posledica enormnih padavina u toku noći Lepenica je u Kragujevcu poplavila više naselja: Stanovo, Grošnicu, Velio polje, Male Pčelice, Malu Vagu… Portal „objekti centralnasrbija” javio je da je potez na desnoj obali reke Lepenice iza zgrade Romanije potopljen.

Pripadnici sektora za vanredne situacije sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem i Lukom Čaušić, načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije noćas su obišli poplavljene delove grada i Univerzitetski klinički centar.

Zbog nastale situacije, kako je najavljeno, u Kragujevcu će biti održana vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari