Popović: Biće donet novi Zakon o pravosudnoj akademiji 1foto FoNet/Ministarstvo pravde Zoran Nikolić

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da su normativne aktivnosti tog ministarstva, koje se odnose na pripremu Akta o promeni Ustava Republike Srbije i donošenje seta pravosudnih zakona, ojačale vladavinu prava i dovele do otvaranja novih poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Popović je na godišnjem savetovanju sudija u Vrnjačkoj Banji najavila „donošenje podzakonskih akata za primenu pravosudnih zakona, kao i izradu novog Zakona o Pravosudnoj akademiji, čime će proces pravosudne reforme biti zaokružen“.

Naglasila je da Ministarstvo pravde radi i na unapređenju krivičnog zakonodavstva i na njegovom usklađivanju sa zakonodavstvom Evropske unije, kao i da se „nastavlja rad i na izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, čije će usvajanje dovesti do povećanja efikasnosti sudova, bržeg postupanja u parničnim predmetima, kao i ravnomernije opterećenosti sudova u Srbiji“.

Popović je izjavila i da Ministarstvo pravde planira dalji razvoj i unapređenje informaciono-komunikacionih tehnologija, jačanje kadrovskih kapaciteta zaposlenih u pravosuđu i poboljanje materijalnog položaja sudija i sudskog osoblja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari