Popović: Jedna neovlašćeno preuzeta rečenica iz tuđeg teksta predstavlja plagijat

Ostavite komentar


  1. Zapanjujuće,
    Neverovatno je kako jedna rektorka sa lakoćom i bez imalo akademske časti i griže savesti govoru da do sada niko ni na nivou dilomskih, magistarskih i doktorskih radova nije prošao proveru plagiranja. Na drugoj strani sa velikom ostrašćenostu i kršenjem svih pravila i akademskih načela, govori o jednom slučaju i taj treba da bude opemonena svima i to medijsko dobro eksponiranom (ja sam apsolutno za to, da se tom čoveku ako je stvarno plagirao oduzme akademski naziv, pa neka ide u inostranstvo i ponovo ga zasluži). Ali se je nemoguće, bar nas sa strane, oteti utisku, da rektorka deluje ciljano na osobu, koja verovatno ne deli njena politička uverenja in na tom primeru zasniva čast univerziteta, a hiljade drugih primera i to akademskih, kao za nju da ne postoje. To je sa strane rektorke stvarno zapanjujuće i veoma, veoma žalostno, da ustvari deluje politički. Usput zavodi građane Srbije sa notornom neistinom, kako su programi za proveru diplomskih, magistarskih i doktorskih radova tako skupi da ih je nemoguće kupiti. Ti programi su dostupni, jeftinini in dobar programer ih može sam izraditi, tako da se ne radi o finansijama, već o nesposobnosti ili nebrizi rektorke. Jedna mala Slovenija ima te programe na svim univerzitetima i fakultetima i dostupni su studentima, profesorima, mentorima i somentorima, a Solovenija nije toliko bogatija od Srbije, znači radi se o sposobnosti rektora. Da ne komentarišem, da je to u zapadnim zemljama potpuno normalna stvar. Znači, ako želite napredak, posebno u oblasti obrazovanja i akademskih naziva, što pre menjajte rektorku, koja očiuto ne razume vrednost znanja i akademskih naziva.
    Pozdrav iz inostranstva.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.