Populističke mere umesto rešavanja stručnih pitanja: Društvo psihologa i Pedagoško društvo Srbije kritikuju pravilnike o ocenjivanju

Ostavite komentar


  1. “ Stručni rad psihologa odnosno pedagoga može da procenjuje samo psiholog odnosno pedagog, a povredu radne obaveze psihologa i pedagoga procenjuje direktor, kao što procenjuje i rad svih zaposlenih u školi. Stručnost psihologa odnosno pedagoga, kao što smo istakli, procenjuju drugi organi, a ne škola“.
    Стручни рад наставника може да процењује само наставник истог предмета а не педагози и психолози. Откад су се по школама намножиле пепси службе просвета оде у амбис.

  2. Sta ako roditelj ne dovodi u pitanje ocenu nego znanje koje deca dobijaju u skoli koje pre lici na veliko neznanje- nikad se vise nisu placali privatni casovi i ucilo kod kuce nego sad.Skole ne mogu ni prosecno inteligentne, dobrog sluha i prisutne na casu ni za pozitivnu ocenu da nauce bez rada kuci, skolski sistem je tako koncipiran da na casu cak ni za dvojku ne moze da se nauci…jadno

  3. Roditelj nije kompetentan da ocenjuje rad nastavnika,jer mi ne prisustvujemo casovima.

  4. Све су у просвети срушили па је сада трпају у рупу. Ђаци из Србије су међу онима који највише изостају из школе посебно оправдано. Родитељ је могао да правда свашта. Сада дижу и број неоправданих за смањење оцене из владања на 4. Лудило. А поред сваке школе коцкарница. Сјајна прилика да ђаци изостају и навуку се што раније на коцку.
    Правилници треба да доводе до побољшања ситуације и исправљања уочених грешака, а не додвораања родитељима.

  5. Prisilno su zahvaljujuci PePsi sluzbama izmenjeni pristupi u radu sa decom, a uslovi u kojima se radi nisu u skladu sa tim promenama i tu smo krenuli ka neznanju. Djaci ne dobose knjige i sveske u skolu, a nastavnik ne sme da upise 1 za to. Ne pazi na casu, prica, ometa, nastavnik ne sme da upise 1. Dakle nema jedinice za nedosenje knjiga i svesaka, nema jedinice za ometanje casa i neucestvovanje u radu na casu, dakle roditelji placajte privatne casove! Deca su u skoli da se zezaju nastavnike, jer nema nikakve posledice, a ne da uce. Ucice kod kuce, kad papreno plate privatne casove. Roditelji, trazite da se nastavnicima odrese ruke da pljuste jedinice! Deca su pametna, bistra, podrzite nastavnike da ih dovedu u red kao nekad i bice mir u kuci i u drustvu! Pocece da uce i to sami bez privatnih casova i neka uce, ucenje ne boli, nista im nece biti, verujte.

  6. Ajde da nastavnici počnu malo da ocenjuju roditelje, jer se kroz decu vidi jasna projekcija grešaka roditelja u vaspitanju, zanemarivanja, nepravilnog rada… (ako se polovina nastavnika koji rade u tom odeljenju usaglasi sa tim stavom za nekog učenika). Pa da prijave, pa da ih procenjuju nadležni?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.