Porodica deteta ubijenog u Ribnikaru tužila roditelje učinioca krivičnog dela 1Foto: Danas/Željko Bošnjaković

Porodica ubijenog deteta u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, podnela je tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv roditelja maloletnog učinioca krivičnog dela koji se tereti da je ubio devet učenika i čuvara te vračarske škole. 3. maja, javlja N1.

Kako je rečeno za N1 u Višem sudu u Beogradu, tužba je podneta parničnom odeljenju tog suda i njom se zahteva iznos od oko 350.000 evra na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje, kao i pretrpljenog straha.

Tužbu su preko punomoćnika podneli roditelji, kao i mlađi brat i sestra ubijenog deteta, objašnjeno je u Višem sudu.

Porodica ovog deteta je prva dostavila predlog privremene mere da se majci dečaka privremeno zabrani raspolaganje imovinom, što je sud prihvatio i odredio pomenutu meru.

Nakon prve mere koju je predložila ova porodica, još 27 članova porodica ubijenih takođe su predložili sudu da roditeljima maloletnog dečaka, odredi privremenu meru zabrane raspolaganja imovinom.

Dečakov otac V.K. uhapšen je odmah nakon masakra i on se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari