Porodicu Marković iz Gornjeg Bunibroda kod Leskovca 30 godina muči jezero ispred kuće 1Foto: M. Ivanović

Ulica Marka Kraljevića u selu Gornji Bunibrod kod Leskovca asfaltirana je davne 1970, ali je vremenom asflat ispucao, pa se ispred doma porodice Marković stvara malo jezero zbog kojeg ne mogu iz kuće, piše JuGmedia.

Problem se javio „pre tridesetak godina“, kada je već porozni asfalt ulegao na jednu stranu, stvarajući kosinu prema dvorištu kuće Dragi Markovića.

„Toliko je ulegao i iskrivio se da pri najmanjoj kiši stvori malo jezero zbog kojeg ne možemo da izađemo iz kuće. Možda je nekome ovo smešno, jer se i u samom Leskovcu pri pljuskovima koji ih je bilo ovih dana pune ulice, ali sa tih ulica voda brzo ode, a naša ostaje sve dok je sunce ne natera da ispari“, žali se Marković.

Ranije je to jezero punilo dvorište Markovića, pa su oni nabacali zemlju i sada voda ostaje „i po mesec dana tamo gde se utkotvila“.

„Žalili smo se komunalnoj inspekciji, žalili smo se braći koja drže hotel i restoran u Leskovcu jer su oni u vlasti, ali su svi obećavali i niko nije pomogao“, priča domaćin tročlane porodice.

Prema njegovim rečima, problem je moguće rešiti tako što bi se iskopao kanal dužine 50 do 60 metara, kojim bi se voda iz „jezera“ odvela u kanal „Bare“.

Dragi Marković kaže da bi on to sam učinio, ali su prepreke kanalazacione cevi i komšije.

„U Gornjem Bunibrodu su se asfaltirale ulice, tamo u centru gde žive gazde i članovi SNS. Na periferiju, gde živi sirotinja, se zaboravilo“, priča Marković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari