Porušena kuća, građani nezadovoljni: Šta se dešava sa izgradnjom parkinga u centru Zrenjanina? 1Foto: B.B.

U Nemanjinoj ulici u centru Zrenjanina, gde bi se to najmanje očekivalo, jer je reč o starom delu Zrenjanina, pre dva meseca porušena je jedna kuća, ali dalji građevinski radovi na planiranoj gradnji parkinga nisu nastavljeni.

Na tom mestu planirano je da se izgradi parking sa 50 mesta, kao i pristupni put među kućama na lokaciji iza Glavne pošte u Zrenjaninu i niza porodičnih kuća koje opasuju ulice Pupinova, Nemanjina i Slobodana Bursaća. Parking je planiran na zemljištu gde su nekada bili meandri Begeja i gde se tlo još uvek sleže.

Na tabli kojom je obeleženo gradilište navedeno je da je investitor Gradska uprava grada Zrenjanina, a da je izvođač radova „Saša inženjering“ iz Zrenjanina, koji treba da izgradi pristupnu ulicu u okviru urbanističke celine i PGR centar u Zrenjaninu.

Tehničku dokumentaciju izradio je Banat inženjering, a za stručni nadzor imenovani su inženjeri građevinarstva Ljubomir Stankov, Elvira Rošival Hanđa i Ljiljana Tomović, kao i inženjer saobraćaja Siniša Berar.

Navedeno je da je rok za izvođenje radova 90 dana, ali nigde nema podatka kada je početak radova. Kako nezvanično saznajemo, zbog do sada preduzetih radova na rušenju na teren je, po prijavi građana i stanara ulice, izlazila građevinska inspekcija i investitor je dobio nalog da će na okolnim kućama morati da izgradi potporni zid.

Porušena kuća, građani nezadovoljni: Šta se dešava sa izgradnjom parkinga u centru Zrenjanina? 2
Foto: B.B.

To je, ujedno, i najmanji problem na koji se građani žale jer osim podrhtavanja tla, korišćenje teških mašina, strahuju, moglo bi tokom gradnje trajno oštetiti mnoge stare kuće.

Pojedini vlasnici okolnih placeva, kako saznajemo, moraće sami da podignu zidove, pored puta kojim će prolaziti automobili da bi došli do parkinga.

Povodom započetih radova, koji su u međuvremenu zaustavljeni, odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zatražila je danas od zrenjaninske vlasti da objasni šta se dešava sa izgradnjom novog parkinga u ovom gradu.

Oni su upozorili da se u centru Zrenjanina nalazi obeleženo gradilište, gde se „započeti radovi ne odvijaju, jer izvođača radova nema nigde, iako je vreme idealno za izvođenje ovakve vrste radova“, navodi se u reagovanju LSV.

„Da stvar bude još gora, investitor Gradska uprava grada Zrenjanina se nije obavezao ni rokom za početak radova, te na tabli na gradilištu pored te rubrike ne stoji apsolutno ništa. Porazna je činjenica da i ono malo što se u Zrenjaninu radi, kasni sa rokovima. Dovoljno je da se setimo izgradnje dela obilaznice duge 3,7 kilometara, koja se kao zrenjaninsko zidanje Skadra na Bojani, gradila se više od 10 godina“, upozoravanju Zrenjaninski odbornici LSV.

Oni su pozvali gradsku vlast da se „uozbilji u obavljanju javnih poslova, jer Zrenjanin trpi zbog njihove neodgovornosti“, navode u Ligi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari