Na lokalnom putu Principovac – Molovin u opštini Šid posečeno je 40 stabala u pojasu kojim gazduje Javno preduzeće za stambene usluge i građevinsko zemljište ove opštine.

Kako saznajemo od direktora JP za stambene usluge Zorana Semenovića, uništena su stabla uglavnom jasena i javora. Prema njegovim saznanjima, do neovlašćene seče došlo je po nalogu Poljoprivrednog preduzeća „Erdevik“, koje u neposrednoj blizini tog drvoreda ima vinograde.

– Na taj način učinjeno je više prekršaja: uništavanje državne imovine, uništavanje prirodnih resursa i ugrožavanje životne sredine. Poznato je da u vreme vegetacije nije dozvoljena bilo kakva seča, tako da je na ovaj način ugrožen i eko-sistem. O uništavanju drvoreda javili su nam meštani Molovina, ali ipak nismo stigli da ga spasemo, jer je on bespovratno nestao za samo jedno popodne. Na teren su odmah izašli saobraćajni i ekološki inspektori i napravili zapisnik, došao je i direktor PP „Erdevik“ Ljubodrag Marić, koji je rekao da su stabla posekli kako bi „provetrili vinograd“. Naš sledeći korak biće podnošenje krivične prijave protiv odgovornih lica u PP „Erdevik“ – rekao je Zoran Semenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari