Poskupele papirne karte za prevoz u Novom Sadu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća u Novom Sadu od danas se papirne karte kod vozača prodaju po višim cenama, dok će dosadašnja niža cena i dalje važiti za elektronske karte, prenosi 021.

Karta za vožnju gradskim linijama sada iznosi 100 dinara, odnosno 150 dinara za prigradske linije, dok će u e-novčaniku ostati 65 dinara za gradske i 110 dinara za prigradske linije.

Viša cena papirnih karata počela je da se primenjuje dve nedelje nakon početka prodaje elektronskih karata na oko tridesetak kioska, na kojima se iste mogu i dopuniti.

Iz GSP su više puta pozivali građane da počnu da koriste elektronske karte kako bi pomogli vozačima da budu više koncentrisani na vožnju.

Gradski prevoznik je naveo da proteklih dana vlada veliko interesovanje za e-novčanicima NSmart sistema, međutim, nisu saopštili koliko je elektronskih kartica koje se dopunjavaju prodato.

U protekle dve nedelje bilo je više pritužbi građana i pojedinih pokreta u Novom Sadu na taj sistem koji su kritikovali proces tvrdeći da ne funkcioniše i da je organizovan tako da samo dovodi do toga da Novosađani i dalje kod vozača kupuju papirne karte, koje su skuplje.

Takođe, bilo je i više pritužbi da sistem čekiranja ne funkcioniše, odnosno da validatori često nisu ispravni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari