Poslanici Skupštine Srbije oduševljeni novim kreditima, hvale Vučića 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije najavili su danas da će podržati svih sedam predloga zakona kojima se Srbija zadužuje za još 768,8 miliona evra radi infrastrukturnh projekata.

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas zakone koji se odnose na kredite, a novac će biti uložen u izgradnju saobraćajne infrastrukture, ekologiju i unapređenje rada javnog sektora.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke, Vladica Maričić, rekao je da je za sve predloge zakona o tome „zajednički imenitelj Aleksandar Vučić“ i da „od kada on vodi zemlju sve ide na bolje i ide napred“.

Ljiljana Malušić iz iste stranke rekla je da se „o ovakvoj politici moglo samo da se mašta“ i da su do 2012. godine političari „imali direktivu“ sa strane, ali da se „politika vodi ovako kako to rade Vlada i predsednik Vučić uz čiju pomoć smo i dobili sve ove kredite“.

Poslanik Vladimir Marinković naveo je da se danas „i u Vranju i Vladičnom Hanu živi neuporedivo bolje“ nego ranijih godina i da mladi imaju perspektivu od kada je na snazi „ekonomska doktrina Aleksandra Vučića“.

Svi poslanici koji su se do sada danas javili za reč, podržali su novo zaduživanje za infrastrukturne projekte i rekli da je to pravi put, da su krediti povoljni, i da „Srbija može da se ponosi izgradnjom puteva i pruga“.

Poslanici će sutra razmatrati nekoliko kadrovskih rešenja u pravosuđu, a popodne glasati o svemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari