U Leskovcu, što je bio čest manir i ranijih godina, ovdašnje stranke počele su da ratuju saopštenjima. Pre dva dana javnosti se obratio Opštinski odbor DS, a potom je saopštenjem reagovo i Opštinski odbor SRS. U saopštenju leskovačkih demokrata navodi se da se nakon gradonačelnikovanja od nešto više od dva meseca, baveći se otvaranjem objekata započetih i većim delom završenih u vreme vlasti Demokratske stranke, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i „lider gubitničke stranke na lokalnim i parlamentarnim izborima u Leskovcu“, vratio starim navikama, te se ovih dana uputio na prekookeansko, transkontinentalno putovanje u Brazil, naravno o trošku građana Leskovca, što dovodi u sumnju njegove ranije izave o kolapsu budžeta grada.

U Leskovcu, što je bio čest manir i ranijih godina, ovdašnje stranke počele su da ratuju saopštenjima. Pre dva dana javnosti se obratio Opštinski odbor DS, a potom je saopštenjem reagovo i Opštinski odbor SRS. U saopštenju leskovačkih demokrata navodi se da se nakon gradonačelnikovanja od nešto više od dva meseca, baveći se otvaranjem objekata započetih i većim delom završenih u vreme vlasti Demokratske stranke, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i „lider gubitničke stranke na lokalnim i parlamentarnim izborima u Leskovcu“, vratio starim navikama, te se ovih dana uputio na prekookeansko, transkontinentalno putovanje u Brazil, naravno o trošku građana Leskovca, što dovodi u sumnju njegove ranije izave o kolapsu budžeta grada. „Očigledno, posle desetodnevnog boravka u Kini, u gradu Lang Džu, Cvetanović je poželeo da upozna i neke egzotične destinacije i to ni manje ni više nego Rio“, preciziraju demokrate.
Demokrate tvrde da su novčana sredstva odobrena za ovu ekskurziju gradonačelnika Cvetanovića jednaka dvomesečnim davanjima korisnicima nadoknade Centra za socijalni rad u Leskovcu, a poznato je da zarade uposlenika u Opštinske uprave kasne.
„Za to vreme na adresu kiparskih investitora od nove radikalske vlasti u Leskovcu stiže račun za vodu od 1,3 miliona dinara za objekat u kome bi trebalo da se uposli 1.500 radnika, a da pri tom nijedan jedini put od kako su došli nisu otvorili slavinu“, zaključuje se u saopštenju OO DS u Leskovcu.
U reakciji i kratkom saopštenju OO SRS navodi se da DS nema moralno pravo da kritikuje rad nove lokalne samouprave, jer je njena vladavina bila loša po građana Leskovca. Radikali pojašnjavaju da nijedan od njihovih članova nije bio uključen u poznatu aferu socijalne pomoći i da sve što rade, čine krajnje otvoreno, pred očima najšire javnosti. Na kraju saopštenja se navodi da donedavni funkcioneri iz redova DS i dalje koriste službene mobilne telefone, te da su u poslednja dva meseca vladavine utrošili za razgovore mobilnim telefonima pola miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari