Prošlog ponedeljka na parkingu kod požarevačkog Centra za kulturu i Uprave požarevačke policije pukla je vovovodna cev. Iako je direktor Centra za kulturu, kao i policijske starešine i više građana obavestilo direktora vodovoda o pomenutoj havariji i mogućoj opasnosti zbog nje, Uprava vodovoda pet dana nije reagovala na dotične urgencije, niti je otklonila kvar.

Tek kada je u petak 30. septembra u našem listu objavljena vest sa fotografijom o pomenutoj havariji, Javno preduzeće vodovod i kanalizacija su preduzeli mere da se otkloni pomenuti kvar. Toga dana, ujutru, kada su čelnici gradske vlasti pročitali vest u našem listu odmah su pozvali direktora vodovoda da preduzme mere kako bi se pomenutu kvar što pre otklonio. Odmah je angažovana mehanizacija i ljudstvo iz vodovoda koji su za par sati promenili naprslu cev i u potpunosti otklonili kvar.

– Svaka čast vašem listu. Da niste objavili vest o naprsloj vodovodnoj cevi, ko zna koliko bi vode bespotrebno isteklo i kolika bi šteta bila, dok se gospoda iz vodovoda ne bi smilovala da dođe i popravi kvar. Ne zovu vas džabe „Sedma sila“ jer to i jeste, što ste pokazali na pomenutom primeru nateravši rukovodioce u vodovodu da odmah dođu da otklone kvar, a što, čak i policiji nije uspelo – rekao je radnik bezbednosti u požarevačkom Centru za kulturu koji nas je i obavestio o pomenutoj havariji, dodavši da se nada da neće morati opet mediji da reaguju kako bi ubrzali da se asvaltira mesto na koma je zamenjena cev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari