Posle teške noći, požar kod Malog Zvornika lokalizovan 1Foto: EFE/YANNIS KOLESIDIS

Požar koji je juče u popodnevnim satima izbio u mestu Sakar kod Malog Zvornika, stavljen je pod kontrolu, a vatrogasno-spasilačke jedinice iz Malog Zvornika, Loznice, Ljubovije i Krupnja, spečile su da se vatra proširi na obližnje kuće – javljaju Lozničke Novosti.

U nekim delovima meštani su ostali bez struje, ali je napajanje obezbeđeno iz pravca Ljubovije, javljaju Lozničke Novosti.

Predsednik opštine Zoran Jevtić kaže da je od jutros stanje znatno bolje i da očekuje da će tokom dana i elektro-mreža biti vraćena u prvobitno stanje.

„Dok ne vidim da više nigde nema dima ne mogu se smiriti niti reći da je opasnost prošla. Tokom noći su se sporadično pojavljivale vatre, bilo je gustog dima, ali na sreću, vetar je prestao pa je i to olakšalo sprečavanje proširenja požara. Nadamo se da će ovo tokom dana sve prestati, ali će vatrogasci dežurati tokom celog dana i naredne noći za svaki slučaj“, rekao Jevtić za Lozničke Novosti.

Na terenu su angažovani i radnici „Srbija šuma“ i „Elektrodistribucije“, a dalekovod za Veliku Reku je uništen, pa su tokom noći menjane bandere, a zbog teškog terena svaka je iznošena na ramenima.

Prema rečima meštana i ljudi angažovanih na suzbijanju požara, bilo je veoma rizično a dim i vatra su se širili na sve strane prema vrhu brda, iznad puta Zvornik-Ljubovija.

Sitacija je trenutno pod kontolom a prema nezvaničnim procenama, izgorelo je više hektara šume, ali ni jedan život nije izgubljen, niti je stradalo i jedno domaćinstvo.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari