Poslednje tri sedmice na teritoriji Požarevca besnelo više požara 1Foto: M. V.

Poslednje tri sedmice na teritoriji Požarevca besni više požara koje izazivaju nesavesni građani, a u utorak uveče vatreni plameni zapretili su vodoizvorištu „Ključ“ sa koga se grad snabdeva vodom za piće.

Opasnost po postrojenja Vodovoda i kanalizacije otklonjena je do ponoći, a gradonačelnik Bane Spasović i članovi Štaba za vanredne situacije obišli su teren. Srećnu okolnost predstavlja što je košava počela da jenjava po izbijanju požara, pa su izbegnute nesagledive posledice.

Na terenu su do ponoći požare gasili zaposleni u Vodovodu sa cisternama i rovokopačima, uz pomoć vatrogasno-spasilačke jedinice iz Požarevca. U najavi su krivične prijave protiv N. N.  lica zbog ugrožavanja izvorišta, a Grad Požarevac razmatra i mogućnost da se kupi još jedna cisterna za vatrogasno-spasilačku jedinicu i ulože sredstva za popravku mehanizacije kojom vatrogasci raspolažu. Posebnu opasnost predstavljali su požari od pre dva dana koji su se opasno približili gasnim postrojenjima i bušotinama kod sela Ostrova nadomak Kostolca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari