Pošta Srbije nagradila 11 najboljih mladih istoričara 1Foto: Pošta Srbije/Igor Đukanović

Jedanaest najboljih mladih istoričara iz deset gimnazija i srednjih stručnih škola u celoj Srbiji, nagrađeno je tablet računarima za izvanredan uspeh na nadmetanju održanom krajem maja, u konkurenciji više od sto kandidata, saopšteno je iz JP Pošta Srbije.

Pobednicima republičkog takmičenja za srednjoškolce iz istorije, Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, uručio je u PTT muzeju u Beogradu specijalne nagrade i prigodne poklone, koje je obezbedila Pošta.

„Pošta Srbije neguje tradiciju svoje delatnosti koja je duža od dva veka i duboko je utkana u istoriju našeg društva i naroda. Istorija je jedna od najvažnijih nauka za očuvanje nacionalnog identiteta, a za Poštu Srbije, kao najstariju nacionalnu kompaniju, ona ima poseban značaj, pa će i naša podrška najboljim mladim istoričarima ubuduće postati redovna praksa. Na taj način želimo da motivišemo mlade da uče i čuvaju od nezaborava istorijske vrednosti, kao putokaz za budući razvoj našeg društva“, rekao je Zoran Đorđević, čestitajući nagrađenim učenicima na postignutim rezultatima.

Direktorka škole domaćina takmičenja – Šabačke gimnazije, Marijana Isaković, izrazila je zahvalnost darodavcu JP „Pošta Srbije“ i direktoru Zoranu Đorđeviću, koji je ispunio obećanje dato takmičarima na otvaranju 23. maja, da će dodatno nagraditi najuspešnije takmičare.

Mladi istoričari imali su priliku da se upoznaju sa aktivnostima PTT muzeja i njegovim eksponatima, zbirkama i podacima u vezi sa istorijom srpske pošte i razvojem poštanske tehnologije. Obišli su stalnu izložbenu postavku, poštansku i tehničku zbirku, a od kustosa Muzeja saznali su o uvođenju i istoriji poštanskog saobraćaja u Srbiji i najznačajnijim ličnostima i njihovim izumima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari