Pošta Srbije: Trakasti transporter pušta se u rad u Poštanskom centru u Zemunu 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Pošta Srbije saopštila je danas da nastavlja sa tehnološkim osavremenjavanjem poštansko-logističke infrastrukture, poštansko-logističkih centara i poslovnica i sutra pušta u rad trakasti transporter.

 

„Pošta je nabavila novu mašinu, trakasti transporter, koju je implementirala i pušta u rad sutra, 28. novembra, u tehnološkom prostoru njenog najvećeg Regionalnog poštansko-logističkog centra u Zemunu“, navedno je u saopštenju.

Trakasti transporter služi, kako je navedeno, unapređenju procesa manuelnog sortiranja automatizovano nepreradivih pošiljaka, mase do 50 kilograma.

To će u značajnoj meri olakšati rad zaposlenih, kao i uvođenje u posao novih izvršilaca, svesti na minimum
pređeni put sa teretom i ubrzati celokupan proces sortiranja pošiljaka.

Mašina je modularna i lako se prilagođava obliku prostora u kom se obavljaju radni procesi, uz mogućnosti podešavanja brzine i promene smera kretanja.

„Strateško opredeljenje Pošte Srbije je kontinuirano unapređenje logističkih kapaciteta, automatizacija i digitalizacija u skladu sa zahtevima korisnika i institucijama države, kao i razvojem respektabilne konkurencije“, rekao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Dodao je da se u regionalnim i lokalnim poštanskim centrima, nastavlja da povećava pouzdanost prerade, uz
obezbeđivanje neophodnih kapaciteta za povećanje obima postojećih usluga.

Pored mašina, kako je rekao, za automatizovano sortiranje pošiljaka koje Pošta već poseduje, nastavlja se sa ulaganjima u nove mašine i opremu i automatizaciju radnih procesa svuda gde je to moguće, u funkciji boljih i efikasnijih eksploatacionih procesa sortiranja, pretovara, transporta, skladištenja, komisioniranja i drugih komercijalnih tržišnih zahteva, na projektovanom nivou kvaliteta usluga.

„Sve to radimo u cilju još veće pouzdanosti i kvaliteta poštanskog servisa, zadovoljstva korisnika, obezbeđujući istovremeno i bolje uslove rada zaposlenih“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari