Postavljena interaktivna tabla za informisanje turista na Srebrnom jezeru 1Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište

Turisti će ubuduće na Srebrnom jezeru moći da se informišu preko interaktivne table, koja je namenjena svim putnicima.

Naime, na stazi duž Srebrnog jezera postavljena interaktivna tabla sa QR kodovima na kojoj se nalaze informacije o najznačajnijim turističkim lokalitetima na teritoriji opštine Veliko Gradište.

Interaktivna tabla identičnih mogućnosti postavljena je i u centru grada Požarevca, a dobijene su u sklopu projekta “Unapređenje preduslova za korišćenje lokalnih socio-ekonomskih potencijala kroz GIS u Požarevcu i Velikom Gradištu”, finansiranog od strane EU PRO programa koji je sproveden u partnerstvu grada Požarevca i opštine Veliko Gradište.

Aktivacijom QR koda preko mobilnih telefona ili tableta, posetiocima Velikog Gradišta i lokalnom stanovništvu omogućeno je da na brz i moderan način, kakav se već primenjuje u svetskim metropolama, dobiju informacije o kulturno-istorijskim spomenicima, duhovnim i sportskim centrima i izletištima koja se nalaze u ovim turističkim mestima.

Na interaktivnoj tabli se može videti po 50 najzanimljivijih lokacija u opštini Veliko Gradište koje su, ujedno, predstavljene na srpskom i engleskom jeziku i locirane na mapi koja prikazuje udaljenost svakog lokaliteta od mesta na kome se korisnik trenutno nalazi.

Na taj način moguće je pogledati sve turističke atrakcije i dobiti informacije na jednom mestu, u svakom trenutku.

U okviru istog projekta ovih dana očekuje se i puštanje u rad mobilne aplikacije “visituspovg.rs” na kojoj će se, pored predloženih 100 lokacija, nalaziti i predlog zajedničke turističke rute koja bi uključila posetu “top lokacijama” u četiri dana.

Vrednost celokupnog projekta je nešto više od 70.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari