Predstavnici Grada Kruševca i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja potpisali su ugovore o sprovođenju dva projekta za koje će iz budžeta Nacionalnog investicionog plana (NIP) biti izdvojeno 35 miliona dinara, saopšteno je u Gradskoj upravi.


„Dobili smo novac za izgradnju dve gradske ulice, Ivankovačke i Jastrebačke. Ukupna vrednost radova je oko 25 miliona dinara, a po pola se finansira iz NIP-a i budžeta Grada Kruševca“, rekla je novinarima pomoćnica gradonačelnika Slavica Miletić.

Drugi projekat je izgradnja fiskulturne sale u osnovnoj školi u Čitluku, čija je vrednost 45 miliona dinara.

Miletić je najavila da će radovi početi za desetak dana, a da je na javnom nadmetanju odlučeno da izvođač bude kruševačko preduzeće Tehnogradnja.

Grad Kruševac je za podršku iz NIP-a za 2011. godinu konkurisao sa 32 projekta lokalnog i regionalnog karaktera iz različitih oblasti. Nedavno je Grad sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja potpisao i ugovor o izvođenju dodatnih radova na izgradnji rezervoara za vodu Lipovac čija je vrednost oko 10 miliona dinara, a finansiraju se iz budžeta Grada.

Pomoćnica gradonačelnika Slavica Miletić je podsetila da je reč o većem projektu u okviru rekonstrukcije sistema vodosnabdevanja, za šta je od Evropske unije dobijeno 7,1 milion evra, a od Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj 152 miliona dinara.

Grad Kruševac je na konkursu za sredstva NIP-a za 2012. godini konkurisao sa tri regionalna projekta, a u Gradskoj upravi očekuju da ovih dana budu objavljeni rezultati. Kandidovan je projekat rekonstrukcije regionalnog Bruskog puta, zatim upravljanja i daljinskog nadzora u vodosnabdevanju u sistemu Ćelije i izrade projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju i adaptaciju zgrade Narodnog univerziteta za prostorije Narodne biblioteke.

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Smiljković rekao je da je ovogodišnji budžet Kruševca 2,6 milijardi dinara, a da je za tekuće i investiciono održavanje predviđeno 557 miliona dinara, odnosno 21 odsto budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari