Potpisani ugovori za šest projekata o unapređenju kvaliteta vazduha u Beogradu 1Foto: Beoinfo

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potpisali su danas ugovore o sufinansiranju projekata važnih za unapređenje kvaliteta vazduha u Beogradu.

„Potpisivanjem ugovora se omogućava da se, uz podršku države, zamene kotlarnice u Beogradu i da se pređe na korišćenje ekološki prihvatljivijih energenata“, rekla je Vujović i dodala da će Ministarstvo podržati šest projekata u glavnom gradu.

Precizirala je da projekti podrazumevaju zamenu kotlarnica za grejanje u dva vrtića u opštini Savski venac, Sportskom centru Voždovac, osnovnoj školi i domaćinstvima na teritoriji opštine Zvezdara, zgradi opštine Rakovica i drugim objektima u nadležnosti lokalne samouprave.

Ona je navela da će zamena kotlova početi odmah posle grejne sezone, a da se već od sledeće grejne sezone očekuju značajna poboljšanja u opštinama gde će biti izvršena zamena kotlova.

Vujović je rekla da je Ministarstvo u 2022. za ovu namenu izdvojilo 350 miliona dinara kojima će biti sufinansirano 47 projekata širom Srbije i najavila dodelu sredstava po konkursima za pošumljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari