Povećava se broj zaraženih radnika Jure u Leskovcu 1Foto: Nenad Đorđević / Fonet (arhiva)

Masovno testiranje radnika fabrike „Jura“ u Leskovcu, praćenje kontakata i njihovo testiranje, povećalo je broj hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom u tom gradu sa jučerasnjih 107 na 135.

Kako je danas objavila TV N1 iz fabrike koja je, uprkos upozorenju i protestima radnika pre više od mesec dana, sada postala žariste širenja epidemije, u bolnicu je primljeno 20 novih pacijenata.

„Na današnji dan je 28 novih prijema. Jedna osoba je otpuštena kući, nemamo preminulih i nije bilo prebacivanja u niški Klinički centar“, potvrdio je za N1 direktor ustanove Nebojša Dimitrijević uz napomenu da su sinoć stigli nalazi za 1.100 zaposlenih koji su masovno testirani.

Očekuje se da će broj potvđenih slučajeva u Leskovcu i dalje rasti, jer se danas očekuju rezultati i za još nešto više od hiljadu preostalih testiranih radnika južnokorejske kompanije.

U leskovačkoj „Juri“ zaposleno je ukupno 2.850 osoba, a direktor bolnice, koji je i član Kriznog štaba Leskovca, podseća za N1 da će se testirati i preostalih nekoliko stotina radnika koji nisu uspeli da to učine u petak, kada fabrika zbog toga nije radila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari