Poverenica: Memorandum o saradnji sa OPENS 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i koordinator udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS“ Vukašin Grozdanović potpisali su danas Memorandum o saradnji u susret međunarodnoj konferenciji o mladima, koja će biti održana 28. novembra.

Mladima moramo stalno držati otvorena vrata institucija za sprovođenje njihovih ideja, a na njima je da koriste šanse kad god im se ukažu, istakla je Janković i dodala da su potrebne bolje politike za mlade, koje bi uticale na stvaranje uslova za njihov ostanak u zemlji.

Janković je istakla da je od velikog značaj što je Novi Sad uspeo da se izbori za omladinsku prestonicu Evrope, jer su time pokrenute veze među mladima, ali i među generacijama, i dodala da poverenik za zaštitu ravnopravnosti pruža punu podršku ideji i aktivnostima udruženja OPENS.

Grozdanović je rekao da je neophodno pronaći sveobuhvatno i institucionalno rešenje za kreiranje održive omladinske politike u zemlji, sa posebnim institucijama za mlade.

Janković je podržala i projekat-kampanju „Kakva sam, takva sam“, koju je OPENS pokrenuo u saradnji sa UNICEF-om.

Ideja je da se o ženskim pravima govori tokom cele godine, s obzirom da se obeležava 110 godina od prvog obeležavanja Dana žena, kao i da se devojčice i žene intenzivnije osnaže u borbi za ravnopravnost, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.