Povezivanje naselja Ždraljica i Trmbas u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima obišao je danas radove na uređenju Romanijske ulice u Mesnoj zajednici Žraljica.

Prvi deo ulice, u dužini od 500 metara asfaltiran je u prehodnom periodu, pa se sada izvode radovi u drugom delu ulice odnosno zemljanom putu koji vodi ka Trmbasu. Obezbeđivanje prohodnosti  ove saobraćajnice od velikog je značaja za stanovnike oba naselja jer spaja dve mesne zajednice – Ždraljicu i Trmbas.

– Ovo nije prva ulica tog tipa koju radimo, kazao je gradonačelnik Dašić i dodao da definitivno jeste vezna ulica koja poboljšava saobraćajnu cirkulaciju u gradu. Značajna je za više naselja od Beloševca preko Ždraljice i Trmbasa koji se sada spajaju, ali i dalje ka Teferiču i Bresnici. Ovde je ranije postojao zemljani put kojim su nažalost mogli da prođu samo traktori, istakao je on, dodavši da je put probijen u dužini od 1.200 metara kao i da su ovo pripremni radovi za asfaltiranje koje će biti završeno iduće godine.

Pored uređenja deonice u dužini od 1.200 metara, uporedo se izvode i radovi na proširenju puta. U toku je završno nasipanje kamenim materijalom a vrednost izvedenih radova je 4,5 miliona dinara bez PDV – a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari