Povišena borbena gotovost Četvrte brigade Kopnene vojske u Vranju 1Foto: Ministarstvo odbrane

Više pripadnika Vojske Srbije koji su kao vojnici zaposleni po ugovoru na radnim mestima u Četvrtoj brigadi Kopnene vojske Srbije u dve kasarne u Vranju, kako su potvrdili novinaru Danasa,od jutros se nalaze „u povišenoj borbenoj gotovosti“, nakon sednice Saveta za nacionlnu bezbednost.

Izvori Danasa navode da je tokom jutarnjih sati sva vojno tehnička mehanizacija uključujući i oklopna vozila stavljena u „punu pripravnost“, uz pretpostavku da je do neke vrste „vanredne gotovosti došlo zbog aktuelne situacije na severu Kosova“.

Administrativna linija između Srbije i KiM nalazi se u neposrednoj odgovornosti brigade KOV stacionirane u Vranju, uz više baza uz neposrednu liniju sa severom KiM.

Pripadnici VS u Vranju nalaze se na „vanrednom dežurstvu zbog potencijalnih provokacija“, navodi izvor Danasa iz ove jedinice VS.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

40 reagovanja na “Povišena borbena gotovost Četvrte brigade Kopnene vojske u Vranju”

  1. Neka nam je Bog u pomoći, teško je kada te svi mrze, ali treba biti jak, verujem u zdrav razum naše komande, ali se pitam ko komanduje vojskom?! Kad sam ja služio vojni rok sada već davne 2000 – 2001 tada se znalo general Pavković, Lazarević i vrhovni komandant Sloba, sada je to diskutabilno, jer moji generali su završili u Hagu!!!

  2. A sto ne provocirate malo hrvatsku nego samo kosovo, crnu goru, i bosnu. Ove zadnje mozete da biete a sa hrvatskom ste prebieni

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.