Trojica fudbalera FK Amkar iz ruskog grada Perma zadobili su teške povrede u tuči sa fudbalerima FK Zeta iz Podgorice, tokom prijateljske utakmice koja se igrala u utorak uveče na Zlatiboru. Ruski tim koji je boravio u hotelu Palisad, juče se vratio kući, a podgorički fudbaleri su i dalje u Studentskom odmaralištu Zlatibor.


Uz isticanje da utakmica nije bila prijavljena, Policijska uprava Užice je saopštila da su se u tuču umešali i članovi rukovodstva oba fudbalska tima, te da je protiv 12 učesnika, podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Oni su, kako je navedeno, u skraćenom postupku pred Prekršajnim sudom u Užicu osuđeni na novčane kazne, a jednom maloletnom fudbaleru izrečena je vaspitna mera – ukor. U saopštenju se zaključuje da je u toku utvrđivanje krivične odgovornosti učesnika fizičkog obračuna i da je o tome obavešteno Više tužilaštvo u Užicu.

Trojici povređenih ruskih fudbalera ukazana je pomoć u užičkoj bolnici, nakon čega su se vratili na Zlatibor, a juče je ceo tim otputovao za Rusiju.

– Dvojica fudbalera imala su prelome podlaktice i postavljen im je gips, a trećem fudbaleru ušivena je rasekotina na glavi, nakon čega su sva trojica otpuštena iz bolnice“, rekla je za Danas dr Aleksandra Vračarić, pomoćnica direktora Zdravstvenog centra Užice.

Očevici tvrde da su fudbaleri tokom utakmice sve vreme bili nervozni, igrali veoma grubo i stalno se međusobno koškali, te da je tuči prethodio fizički napad jednog ruskog fudbalera na Radojicu Božovića, čelnika crnogorske ekipe. Kod vođstva Zete 3:1, prijateljska utakmica je prekinuta i usledila je opšta tuča u kojoj su učestvovali igrači i članovi rukovodstva oba tima. Tokom petnaestominutnog fizičkog obračuna na terenu, akteru su koristili i korner zastavice, pa čak i skije kojih se neko dokopao iz obližnjeg magacina.

Rade Vešović, trener Zete kazao je da se, osim „koškanja i jurnjave po terenu, nije dogodilo ništa strašno“, te da su njegovi igrači dobro i da se nalaze u hotelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari